miércoles, 17 de julio de 2013

La primera destil·lació

La primera destil·lació que vam decidir fer era de la planta romaní.
Hem decidit establir una norma general per totes les destil·lacions: agafar sempre 300 mg de planta tallada en trossos o només les fulles - depenent de la planta, ja que hauràn alguns que tindran els seus olis essencials en les fulles i d'altres que en tindràn en la tija o en altres parts de la planta - i 300 ml d'alcohol etíl·lic de 96ª.



Fiquem en el flascó de destil·lació - ajodant-nos amb les pinces - les fulles de romaní i hi fiquem la quantitat esmentada anteriorment de l'alcohol etíl·lic.


Fiquem el fugonet de gas i l'encenem deixant-ho en el mínim.
La temperatura anirà pujant i pararà cap als 80ºC i començarà a bullir i a mesura que vagi passant el temps en el receptor obtindrem l'oli essencial a dalt de la resta del líquid.
Aquesta primera destil·lació la vam deixar que durés una hora, però amb el temps la temperatura anava pujant massa, i quan va arrivar cap els 90ªC, l'adaptador de buit va sortir disparat a causa de la gran pressió no soportable pel nostre destil·lador massa simple.
En el receptor va quedar un líquid d'un verd molt obscur, que després de deixar-ho una setmana aproximadament, no es va produir la separació de l'oli de la resta, per tant no hem pogut decantar.


1. termòmetre
2. Cap de destil·lació
3. Flascó de destil·lació
4. Font de calor
5. condensador
6. receptor
7. adaptador de buit




No hay comentarios:

Publicar un comentario